Oj oj

Btw vilken träningsvärk jag har idag från gårdagens ridpass!! Ojojoj säger jag bara. Kan knappt stå, gå sitta eller ligga. Och det brukar alltid vara värst två dagar efteråt för mig. Hur ska det gå imorron?! Det är ju så svårt att ta det lugnt när man rider, man är så inne i det men gör! Men kul är det i alla fall, så jag klagar inte! :)


I´m ready for detox!

Okej, imorgon börjar nyttigheterna! Inte för att jag har varit väldigt onyttig av mig, förrutom nu i helgen. Men jag mår så bra av att detoxa lite ibland. Jag brukar inte göra något väldigt drastiskt. Bara välja bort vissa saker. Jag kommer nog skriva upp min meny varje dag, för jag plannerar alltid maten väldigt nog, det brukar bli bäst så.

Min detox innebär:
Inga hel eller halvfabrikat
Inget socker (förutom naturligt som finns i frukt osv.)
Inget vitt mjöl
Inget rött kött
Bara lite mejeriprodukter
Mycket färska grönsaker
Kyckling, fisk, skaldjur som proteinkälla
Äta fem måltider per dag!! På fasta tider
Börja dagen med ett gals varmt vatten med pressad citron
Max 1000kcal per dag och lättare träning (speciellt i början då man kan känna sig trött)

Här är några andra saker att tänka på:

Detox och sömn

1. Var noga med att sova ordentligt eftersom kroppens främsta rening är under nattetid. Inom ayurvedisk lära sägs den främsta reningen ske mellan 22-02 på natten, så skippa sena kvällar och gå istället upp tidigare på morgonen.

Detox och vätska

2. Drick minst 2-3 Liter renat, filtrerat vatten per dag. Vatten hjälper till att föra ut slagg och gifter, gör dig pigg och alert och minskar risk för uttorkning. Tänk på att vattnet bör ha samma temperatur som du själv, så låt det ligga på mellan 35-37 grader. Drick gärna ett ljummet detoxte istället för en iskall ramlösa.
 
Detox och motion

3. Motionera ofta och mycket, men med något som du gillar och mår bra av. Promenader, jogging, dans, yoga eller pilates... Den motion som är bäst, är den som blir av.... så prova nya saker, rör dig i din vardag och framförallt, ha roligt medan du gör det.

Detox och ekologisk mat

4. Välj naturliga och ekologiska råvaror som ger gott om näring, utan tillsatser och tungmetaller. Det enklaste är att överlag välja KRAV-märkta produkter eller att handla på små gårdar i din närhet. På det sättet kan du vara trygg i att maten är odlad och tillagad på bästa möjliga sätt. Tänk dock på att allt som är KRAV-märkt inte nödvändigtvis behöver vara hälsosamt.  

Detox och tillagning

5. Tillaga maten så lite som möjligt för att behålla näringen. En detoxkur består till stor del av råa grönsaker, frukter, mjölksyrade grönsaker, fermenterat, groddat eller och blödlagda nötter och frön. Tillagning i mikro, långstekning eller överkokad mat, ger mindre näring och bör undvikas. Välj istället långkok och råkost.

Detox och D-vitamin

6. Komplettera med D-vitamin eftersom det höjer kalkmängden i ditt blod och därmed ger en basisk effekt som är perfekt vid detox. D-vitamin har även stora mängder positiva effekter vid sjukdom och för förebyggande åtgärder.

Detox och pH-värde

7. Öka ditt pH med hjälp av basiska råvaror som exempelvis kalkrika gröna grönsaker. Minska på socker, vete och tillsatser i din mat och byt alla hel- eller halvfabrikat mot naturlig mat.

Detox och återhämtning

8. Prioritera din återhämtning oavsett om du har tid eller inte. Återhämta dig genom mental träning, en stunds vila eller en lång, lugn promenad.



Det finns så mycket goda grönsaker och frukter som dessutom är supernyttiga!
I ♥ fruit


Dagens 31okt

In: 1602kcal (äckligt!)
Ut: 550kcal

Fy fan vilken dag! Jag känner mig äcklig och mår riktigt illa :( Har ätit godis på jobbet, men det var inte så jätte mycket.. men jag mår illa ändå för jag är inte van vid att äta socker. Fy fy fy! Och idag åkte pojken tillbaks till Oslo. Fy fy fy! Jag saknar honom. Jag har kommit fram till att jag inte vill ta några bilder på mig själv (typ före och efter), jag mår dåligt av det. Ja ja, imorron börjar en ny vecka och det känns underbart. Ska till simhallen imorgon och så ska jag få akupunktur för jag har så stel nacke och axlar. Det känns fint!


Dagens 30okt

In: 741kcal +ett glas vin, två cider och en jäger-shot (inte bra med alkohol när man ska ner i vikt, men ibland får man unna sig!)
Ut: 394kcal

Det känns dumt att dricka alkohol, kände mig tjock och äcklig, men va fan ibland äre ju fest! :) Det var kul igår på halloweenpartyt. Och nu ska jag snart åka till jobbet. Jag ska som sagt unna mig liiiiite lite godis om jag vill ha. Men inte choklad, det är för mycket fett och socker på samma gång. Jag har inte vågat väga mig ännu, känns inte som att jag har gått ner något. Jag får göra det imorgon. Och på måndag börjar min detox-vecka. Jag älskar att äta nyttigt och lagom för man mår så himmla bra. Jag förklarar vad min detox innehåller senare idag.




Happy Halloween

Ibland blir det så, att man inte orkar räkna och väga exakt allt man äter. Och så blev det till lunch idag. Men jag kände efter tills jag var mätt och det blev ju inte helt okontrollerat. Ikväll blir det dock alkohol, tror jag. Och imorron kommer jag nog unna mig liiiiite godis. Men så var det det där med liiiiite... jaja, jag får se hur det blir. Det är lättare att tänka allt eller inget (inget).
Idag har jag varit i stallet, det blev hoppträning på en pigg häst som var lite vild. Och mina benmuskler är inte vad dom har varit! Men jag hoppas att dom kan bli, det är en bra början i alla fall. Nu är jag helt slut i kroppen!
Den här helgen är det ju halloween, och då kan det lätt bli mycket godis och andra onyttigheter. Men jag har bestämt mig för att i år ska jag inte fira alla högtider med mat. Varför ska man göra det? Man kan ju faktiskt njuta på andra sätt! Ska tänka så till jul också. Jag menar man måste ju inte käka pepparkakor varje dag bara för att det är december, det är ju inte ens speciellt gott!


Dagens 29okt

In: 1215kcal
Ut: 741kcal

Idag har det gått helt ok. Jag tänkte baka muffins imorgon för att min pojke är här, men jag klarar inte av att äta socker utan att få ångest så jag låter bli! Heja mig, jag är trött idag, kanske för att jag har förbrännt massor. Har ju tränat två gånger idag. Och imorgon bär det av till stallet och sen blire halloweenparty!


Rullande

Allt rulla på fint, men jag blir så dåligt på att äta vissa stunder, glömmer bort att jag är hungrig. Och så undrar jag varför jag är yr.. jaja, det ska bli skärpning nästa vecka! Då ska jag äta fem gånger om dagen!
Idag blev det powerwalk i 50min innan frukost. Sen har jag storstädat mitt rum och om några timmar blir det simhallen!
Och i kväll kommer min pojke hit! Åh det blir mysig!!


Mer regn

Jag gillar inte det dåliga vädret, är inte alls sugen på att gå ut och promenera så det blir inget med det. Men jag är sugen på att röra på mig på något sätt. Ska nog börja med yoga, men det är ju så svårt! Jaja, man kan alltid lära sig.


Dagens 28okt

In: 1157kcal
Ut: 234kcal

Åt jättemycket till middag, och blev proppmätt. Innan kunde jag äta hur mycket som helst kändes det som, utan att bli mätt. Men jag var heller aldrig hungrig. Jag åt tills jag mådde illa ungefär. Det är så härliga att känna sig hungrig och sen lagom mätt, det är två signaler från kroppen som jag har förstört med dåliga svält-dieter. Men nu ca tre år, TRE ÅR, efter att dom försvann så har dom börjat komma tillbaks, lite. Och det är helt underbart! Jag börjar även känna skillnad på när jag är hungrig och när jag är törstig. Det är nog därför det är så svårt att bli av med en ätstörning, signalerna till hjärnan har ju blivit störda.

Första gången jag kände en "normal" mättnadskänsla efter min ätstörning var i våras. Jag hade ätit lunch i skolan, och så bara wooohoo! Jag är lagom mätt, inte sugen på mer. Jag blev så glad att jag ringde till min pojkvän. Han bara: "eee jaha, ja det var ju bra.. bra jobbat! typ?", vilken tur att han är så förstående haha. Puss på honom! ♥

Åh, imorgon får jag äntligen träffa honom!!


Finfint!

Idag har jag hållt på med min viktnedgång i 15 dagar, känns som jag har hållt på i en månad minst! I alla fall så har jag gått ner exakt 3kg på 15 dagar. Det känns kalasbra, har inte ens varit jobbigt. Det är bara för att dom första typ fem kilorna bara har varit "övervikt" på mig som jag har gått upp väldigt snabbt. Därför är jag lite stressad med att gå ner till 59kg innan jag kan slappna av lite. Men det är ju alltid bra när det går bra, logiskt? Ja!


61,4kg (-0,3kg)
Totalt: -3kg


Dagens 27okt

In: 1113kcal (fan, lite för mycket!)
Ut: 346kcal (jag behöver förbränna -29kcal nu, så det blir bra med tanke på att jag ätit för mycket idag!)

Jag funderar på att lägga upp bilder på mig, framför allt för att själv kunna se förändringen. Men jag vågar nog inte.. Jag får se hur det känns imorgon. Hoppas att det blir en bättre dag imorgon. Jaja.


Jaha

Jag känner mig på riktigt dåligt humör idag. Vill verkligen INTE gå till någon psykolog, inte just nu. Kanske i framtiden, när jag har blivit smal..
Men vad ska jag säga till min vän? Hm.. jag får försöka lösa det på något bra sätt. Jag hatar verkligen när man trasslar in sig såhär.. fan.


Motiverad



Blir man inte sugen på att kämpa så säg!


Heja!

Idag visade vågen en morgonvikt på 61,7kg. Ett till kryss!

61,7kg (-0,5)
Totalt: -2,7kg


Regn

Fy vad det regnar idag! Det blev ingen promenad på morgonen. Men jag ska in till stan idag och fixa massa saker, så det blir vardagsmotion i alla fall.
När jag mådde riktigt dåligt en dag i sommras så berättade jag för en nära vän om att jag mådde dåligt om jag åt för mycket, och att jag även har haft anorexia light samt bulimi. Och detta berättade jag på fyllan. Öppnade liksom upp mig totalt. Hon är en väldigt nära barndomskompis och hon kände att hon inte kunde släppa det. Så därför vill hon hjälpa mig nu, ska boka en psykolog osv.. Och jag uppskattar verkligen att hon bryr sig! Men samtidigt känns det lite obekvämt, pinsamt och läskigt. Jag har gått till några psykologer innan, men då har det bara blivit att jag har sagt att "Jag mår bra, det är ingen fara med mig!"
Och nu är jag supernervös, jag vet inte ens om jag behöver hjälp, eller om jag bara kommer att sitta där och säga: "Jag mår bra, det är ingen fara med mig!". Men min kompis sa att om man inte mår bra eller har mått dåligt så ska man ta tag i det. Det kommer inte bara att försvinna av sig själv. Man måste reda ut det på riktigt.
Men jag är fortfarande lite rädd.


Dagens 26okt

In: 693kcal
Ut: 460kcal

Idag har det gått lite sådär med maten. Har verkligen inte varit hungrig.
Men det var ytterst trevligt att komma igång med träningen idag. Jag började med ett superenkelt pass bara för att jag ska känna att det är roligt. Annars brukar jag ta ut mig i börja och tröttna. Och HEJ vilken dålig form jag är i nu! Jag skäms, och jag kände mig tjock i simhallen. Det var inte kul, men det var däremot motiverande! Efter träningen blev det ångbastu, ansiktsmask och senare fika på mys-café med söta vännen. Heja mig, jag älskar att ha fullt upp, alltid något att göra!


Förbränning

Nu när jag har gått ner liiite snabbare än vad mitt program säger, så säger det också att jag inte behöver förbränna något alls för att hålla mig till planen. Faktum är att jag kan äta hela 6kcal mer än innan. Haha!
Men idag har jag redan varit ute på en promenad innan frukost, och i eftermiddag blir det simhallen. Woohoo!! Som jag har längtat alltså.


Dagens 26okt

In: 913kcal
Ut: 86kcal

Det gick inte så bra egentligen, åt frukost vid 9, lunch vid 11 och middag vid 21. Mådde inte så bra av det stora glappet där emellen! Fy, så vill jag inte leva. Alldeles skagit, illamående och svimfärdig. Min kropp är väldigt känslig när jag inte äter regelbundet, det behöver inte vara stora måltider. Är nog skadad av tidigare mindre bra dieter och diverse lättare ätstörningar. Varken jag eller min kropp vill leva så!


Åktur och citronvatten

Sitter på bussen nu, är framme runt halv nio. Ska faktiskt bli skönt att komma hem! Hinner absolut inte att gå till simhallen ikväll och träna dock. Jag tar det imorgon, nu är jag taggad för att sätta igång!! Imorgon ska jag också börja dricka ett glas med 2dl varmt vatten med en halv pressad citron i. Det är bra för kroppen, hjälper njurarna att rensa ut osv. Och detta ska jag dricka ca 30minuter innan frukost, innan jag går ut och går 30min. Det hade jag nästan glömt, att jag skulle börja promenera också. Det kommer bli bra det här! Riktigt bra!
Imorgon ska jag också komma iväg och köpa probiotika- (tror det heter så) och vitamintabletter, jag behöver även ett par nya träningsskor. Ska försöka fixa det i veckan.
Nä nu blir det film, Moulin Rouge för hela slanten!


Motivation

 
Inte för att jag har något emot någon på bilden, men hallå! Om man fick välja vilken kropp man hade velat ha av dom här två, då hade valet varit givet? Det jag vill säga är nog att jag verkligen vill bry mig om hur jag ser ut, och inte bara låta det bli som det blir. Jag vill vara medveten om min kropp och min hälsa. Men samtidigt vill jag verkligen inte att det blir något som tar upp hela mitt liv och alla mina tankar. Jag vill bara vara medveten.

Hem ljuva hem

Idag bär det av till Sverige och hemhemhem! Det ska bli riktigt skönt att komma hem även om jag kommer sakna min B-friend. Men eftersom att det är som det är nu så får vi helt enkelt ha ett långdistansnförhållande. Jag gillar egentligen inte det alls, men vad gör man? Han kommer i alla fall till Sverige i helgen. Då ska vi gå på Halloweenparty! Trevlig.

Det enda som är bra med långdistansförhållandet är att han kommer att kunna se skillnad när jag går ner i vikt. Om man träffar någon varje dag så tänker man nog inte lika mycket på skillnaden, man ser det liksom inte. Så nu blir jag bara mer peppad att lyckas med min viktnedgång.


Dagens 24okt

In: 1063kcal
Ut: 539kcal

Idag hände något som jag inte brukar göra. Efter att jag hade ätit upp min middag kände jag mig helt nöjd med dagen. Vanligtvis brukar jag bara äta när jag känner att jag är absolut hungrig. Men jag insåg att jag ätit lite för lite idag, så jag tvingade mig själv att äta lite lite till för att få i mig tillräckligt. Och nu på kvällen är jag alldeles behagligt mätt ändå. Det kändese bra, för jag vet att jag kommer att gå ner i vikt även om jag äter trotts att jag inte är helt hungrig. Jag vill inte gå in i svältläge, och några dagar senare börja hetsäta massa. Jojobanting är inte min grej, jag har tyvärr testat. Heja mig, jag tror jag är på gång!


Härligt

Kom precis hem från en långpromenad i Oslo city, två timmar och trettio minuter var jag och min pojke ute och gick. Känns toppen!
Det är nog den bästa vardagmotionen enligt mig, för när man är ute och promenerar i stan tänker man inte så mycket på att man rör på dig. Det finns annat att titta och tänka på. Är man ute och promenerar på landet eller i något villakvarter känns det mer som träning bara för att man inte har något annat syfte än att röra på sig, och det blir en helt annan sak. Tycker jag.
Det känns så bra att vara igång och tänka på hälsan, eftersom jag under hela sommare laggt på mig en hel del (ca 7kg!!) av ren lathet. Gick och tänkte på att jag verkligen skulle nå upp till mitt första delmål och att jag ville ha en belöning NU bara för det. Lite barnsligt kanske. Som när man var hos tandläkaren när man var liten och fick välja ett klistermärke eller en ring när man var klar, bara för att man var sååå duktig.
På vägen hem från promenaden sparkade jag omkring i en stor lövhög på trottoaren som såg väldigt inbjudande ut. Och under några löv låg det en plånbok. "Oj, det är någon som har tappat den!" sa jag till min pojkvän. Vi kollade i den, men den var totalt rensad på alla kort och eventuella kontanter. Fattar inte hur man kan ta någon annans pengar bara sådär!?
I vilket fall som helst så sa jag "Vi kan lägga den här under gatlampan så kanske någon blir glad när dom hittar sin plånbok". Min pojke trodde inte att någon skulle hitta den där eller att "rätt" person skulle ta den, och inte jag heller faktiskt. Det var ju ändå bara en plånbok. Men vi stannade under gatlampan och kikade efter något kunde avslöja ägaren. Men den var helt tom, förutom i ett fak där det låg en prislapp på plånboken. Samtidigt som jag hittade den ropade min pojke "det är ju en Mulberry, men den är nog inte äkta"
Men på prislappen stod det 1850kr (ca 2300 svenska). Och det var riktigt läder! Så jag bestämmde mig för att adoptera den ensamma lilla stackaren som låg där slängd på marken i mörkret.
Det var en perfekt belöning till mig själv, som om någon hörde min önskan.

Stackars dig som blivit av med din plånbok, jag lovar att ta väl hand om den!



Dagens 23okt

In: 995kcal
Ut: 323kcal


Vilken lättnad

Var tvungen att väga mig idag igen, bara för att utmana ödet och vara sådär lagom rebellisk. Det var faktiskt ett antal saker som gjorde att det gick lite fel igår, bland annat. Ett; jag vägede mig precis efter lunch. Två; jag vägde mig med kläder på.

Idag visade vågen 62,2kg vilket jag känner mig lite mer nöjd med, det var liksom lite mer i rätt riktning! Tack och lov för det. Ett till kryss i menyn och ett steg närmre mitt mål.


62,2kg (-1,1)
Totalt: -2,2kg


Dagens 22okt

In: 1178kcal
Ut: 131kcal


Okej, det är liiiite lugnt

Jag har räknat lite på min viktnedgång, mest för att se hur mycket jag ligger efter nu.. Och jag insåg att jag måste gå ner i snitt 0,08kg/dag för att hålla mig till planen. Mitt snitt just nu är 0,12kg/dag så.. ja, jag borde nog bara lugna ner mig. Idag är det en ny dag och det är bara att bita ihop och ha tålamod. Men vissa dagar är det lätt att glömma, lätt att glömma att kroppen inte bara är siffror och genomsnitt i verkligheten. Att det finns fler faktorer som spelar in på vikten.


Jag vet inte

Jag fattar inte. Jag är arg, ledsen och pinsam. Lyckades hitta en våg att väga mig på idag. Stort misstag. Min. Dag. Är. Förstörd. Vad gör jag för fel? Jag fattar ingenting. Jag är patetisk. Borde jag äta mindre, mer, färre kolhydrater, mer fett, mindre med protein? Jag fattar ingenting och jag vill inte mer. Är bara så besviken, trodde att det som jag kämpat med den senaste veckan var någont bra. Men tydligen inte. Jag vill inte vara med mer. Hej hej jag tror jag dör av ångest.

Vi ses imorgon.


-0,1kg på 4dagar
Totalt: -1,1kg


Tips!

Allevo Fiber+ är en produkt som jag faktiskt kan rekomendera. Dock så är det inget mirakel medel, men det är lite hjälp på traven.
Jag tycker att dom tar bort ett viss sug efter att äta, men dom tar inte bort hunger helt och hållet. I och med att dom inte är extremt dyra, men ändå blir ganska dyra i längden kanske man inte vill äta dem varje dag i resten av livet. MEN det finns en sak som är värt att veta innan man testar.
När man slutar äta dom kan man känna sig lite mer sugen på mat än vanligt. Det är inget jättesug, men det finns ändå där. Därför tycker jag att man ganska så lätt kan känna sig lite beroende av dom.
Om man går på en pulverdiet tycker jag att dom är väldigt bra att ta under tiden, det underlättar verkligen! Men om man äter en "normal" kost tycker jag inte att man bör använda dom varje dag.
Det blir svårare att sluta med dom, utan att börja äta mer, ju längre tid man använt dom. Så min rekommendation är att bara ta dem vi vissa tillfällen.

*När man blir bjuden på mat, och man inte vill tacka nej och vara osocial. Då kan det vara bra att ha tagit dom för att undvika att äta alldeles för mycket.

*När man ska gå ut och äta, och inte vill riskera att äta för mycket. Men man samtidigt inte vill stanna hemma.

*När man vill unna sig något gott, kanske på helgen, under någon fest eller liknande, och samtidigt inte vill riskera att överäta.

Jag brukar alltid ta två stycken, minst 30min innan jag ska äta. Tänk på att ta dem med mycket vatten!!


Finns bland annat att köpa i vanliga matbutiker.
Kostar ca mellan 80-100kr för 90kapslar.


Nu, nu, nu!

Jag vill väga mig nu för att se om det har gått bra utan träning. Men det finns ingen våg här.. åh!
Det är så jobbigt att inte veta alls, men jag hoppas att jag har gått ner en hel del när jag slutligen hittar en våg. Jag kommer nog kunna väga mig imorgon. Jag har hört att man bara bör väga sig en gång i veckan, så jag får väl hoppas att detta är bra. Men jag är lite nervös, för ibland spelar min kropp mig ett spratt och visar mycket mer än vad den borde om man bara kollar på in/ut-taget. Även om det i dom fallen handlar om vatten-vikt så är det ju inte alls roligt, man känner sig inte alls duktig. Ja, ja.. man går ju i alla fall inte upp i vikt av att inte väga sig.


Dumma tankar

Ibland tänker jag att jag är en lat tjockis som bara vill gå ner 10kg. Att jag egentligen borde väga 47kg, max! Men jag har bestämmt mig för att lämna det bakom mig och inte ändra mitt mål, 54kg är det som gäller. Är jag inte nöjd då så får jag fundera på vad jag ska göra när jag har kommit dit. Jag vill både vara super smal och ha en hälsosam kropp. Och jag vet att det inte är möjligt, så därför är mitt mål att ligga precis på gränsen. Som ett försök till att göra det bästa av situationen. Allt går om man vill.
Bort dumma tankar, heja mig!


Dagens 21okt

In: 974kcal
Ut: 153kcal

Har precis ätit middag och är proppmätt! Känns som att jag lever på kycklingfilé och proteinshake just nu, och det känns ju bra.


Hemligt

Det är alltid jobbigt när man måste göra något i smyg, men man blir duktig på att ljuga efter ett tag. Så duktig att man nästan blir rädd för sig själv.. Det är ingen i som känner mig som vet att jag försöker gå ner i vikt. Till mina föräldrar säger jag att jag håller på att sluta äta godis, och inte kan äta kolhydrater. Vilket iof är sant. Till personer jag inte känner säger jag att jag är mätt. Man blir så pass bra på att ljuga att man tillslut tror på det själv. Jag tror att jag är mätt, jag tror att jag inte äter pasta för att inte äta socker?
En del tycker att det är självklart att man bör ljuga om sina matvanor, andra tycker kanske bara att det är konstigt. Men jag gör det för att min erfarenhet är att folk lägger sig i alldeles för mycket vad man äter och inte äter. Det blir bara påfrestande i längden.
Men det finns en, eller kanske två, peroner som vet. Den ena är min fina vän som har samma problem som jag har/har haft, men jag vill samtidigt inte påverka henne allt för mycket. Den andra som vet, och som får ta massa skit när jag är arg och mår dåligt är min fina pojke. Han är den enda som vet att jag väger nästan varenda sak jag äter. Han är den enda som som vet att jag inte vill följa med ut på krogen för att "jag är tjock och ledsen". Han vet allt om mig. Kanske för att vi lever så nära varandra, jag skulle aldrig kunna dölja det för honom. Och han accepterar mig. Han har dragit upp mig ur den värsta ätstörnings/ångest-skiten, tvättat av mig, torkat mig varm och sagt "upp med hakan lille vän". Men för andra som inte vet att jag mår bättre nu skulle det nog svida i ögonen att se mig "banta".
Just därför är min blogg anonym, till och med för honom.


Pepp inför första delmålet

Jag sitter och funderar på vad jag ska köpa till mig själv från Make Up Store när jag har nått mitt första delmål. För det kommer jag göra! (Oj, vad läskigt att tro på sig själv så mycket! Det är inget jag är van vid..) Det är inte ens något mål som borde vara svårt att uppnå.

Det blir nog några saker av det här, hoppas bara att min plånbok går med på detta.. Jag får helt enkelt charma och mata den med pengar så boder det inte vara något problem.

Balans

Allt handlar egentligen om balans.
Jag har vissa dagar svårt för att äta så mycket som jag borde, vilket kan kännas som en utmärkt egenskap när man vill gå ner i vikt. Det trodde jag också att det var, tills jag insåg att det var raka motsatsen.
När jag började skriva upp allt jag äter, och då menar jag allt, insåg jag att jag ofta äter för lite i 2-4dagar för att i lika många dagar äta för mycket. Om jag äter alldeles för lite, äter jag alldeles för mycket efteråt. Äter jag ingenting, äter jag allt sen. Det måste vara någon försvarsmekanism från kroppen, kanske ganska så logisk. Men jag fattade inte att det var så exakt och precist förrens jag fick se det på papper. Det var en riktigt aha-upplevelse. Om jag tänker efter så verkar jag inte vara den enda som på måndagar och i dom första dagarna i veckan är supernyttig, för att till helgen äta massa onyttigheter "helt okontrollerat". På-måndag-börjar-mitt-nya-liv syndromet.
Så summan av kardemumman är att de dagar som det är svårt att äta ordentligt behöver jag verkligen pusha på mig själv, så att jag inte några dagar senare äter alldeles för mycket och känner mig misslyckad. Att ha ett balanserat intag tror jag absolut är viktigt för att gå ner i vikt på ett hållbart sätt. För vad är det för mening att hetsa sig själv till att inte äta någonting? Det kommer jag aldrig att hålla i längden, antingen går man upp i vikt igen eller så dör. Så enkelt är det.
Men vissa dagar, när jag ätit alldeles för mycket glömmer jag helt bort att det faktiskt är så. När man sitter där vid middagsbordet med en fullproppad mage och tänker "Spy spy spy!". Det är då man ska ta tag och ruska om sig själv, och inse att det inte kommer att göra mig varken smalare, lyckligare eller snyggare.


Heja mig!

Jag har märkt att jag blir fruktansvärt stressad över att äta mat som någon annan har lagat. Det är väldigt löjligt jag vet, men jag har ju ingen aning om vad jag stoppar i mig. Jag får inte ångest över det och mår dåligt, jag blir bara stressad. Sitter och räknar, upskattar och analyserar det jag äter, för det skulle ju kännas lite konstigt att dra fram en våg och börja väga maten man blir bjuden på.
"Är det här basserat på lättmjölk eller mellanmjölk?"
"Hur mycket olja sa du att du hade i?"
Haha det hade ju aldrig fungerat! X)

I vilket fall som helst så är det nog bara något som man får lära sig, att släppa lite på kontrollen utan att tappa den helt. Jag försöker så gott jag kan i alla fall.


Dagens 20okt

In: 1224 kcal
Ut: 158 kcal

Snart så!

Jag har inte kommit igång med "träningen" ännu, och det stör mig lite. Men samtidigt är det inget att stressa upp sig för. Jag kommer hem till Sverige igen på måndag och då kommer jag nog kunna gå till simhallen samma kväll. Jag kan inte riktigt träna här, möjligtvis gå någon promenad eller så. Men eftersom att jag inte hitta här så kan jag inte gå själv, och min B-friend jobbar på dagarna.
Som kompensation äter jag lite mindre, eller jag försöker iaf, och det har fungerat bra!


Dagens 19okt

In: 836
Ut: 354

Var ute och åt middag på restaurang igår. Förr i tiden var jag alltid jättenervös när jag skulle göra det, men nu för tiden går det hur bra som helst. Men när en i sälskapet sa till mig att jag kunde äta en förrätt (som jag hade tackat nej till) även om jag ville vara nyttig kände jag hur paniken kom krypandes lite sakta sådär. Sen sa han; du får ju inte svälta dig!
Jag bara; "hehe, nej då det gör jag inte" och log allt jag orkade! Det kändes som att ALLA så hur fake det var och att jag skulle börja gråta i ren panik när som helst. Men sen blev det inget mer prat om det. Jag var bara otroligt nervös hela middagen att det skulle komma upp några frågor om det, kände mig sådär lagom paranoid.
Hatar när folk blir misstänksamma när jag inte ens har gått ner något speciellt. Ser ju fortfarande ganska fet ut :/


Dagens 18 okt

In: 652kcal
Ut: 156kcal

Det blev bara två mål mat, eller rättre sagt en portion kycklingsalad och en proteinshake. Mådde ganska dåligt av det, skakig och illamående. Jag måste lära mig att äta fem gånger om dagen!!! Då mår jag som bäst faktiskt. Det är bara att kämpa på.


Vilken tur

Trodde att vågen skulle visa en katastrof med tanke på helgen. Men nej, yttligare en nedgång. Kanske inte så stor som den borde vara men jag är helt nöjd så länge det pekar nedåt! Jag är redo för en ny vecka, det känns alltid så bra när det är måndag.

Totalt: -1kg på 5 dagar


Dagens 16okt och 17okt

Har sovit hos min fina vän i går och åkte direkt till jobbet från henne, så det blev inte någon up-date igår.
Hatar att jag jobbar i en godisaffär på söndagar. Hatar att chefen alltid säger att man får äta hur mycket godis man vill sålänge man jobbar. Känner mig så svag och FET.
BLÄ!!!
Har gått sämst, hatar helg.
Känner mig så fruktansvärt äcklig.
Fyfyfyfyfy!
Jaja, det är bara bita ihop och jobba hårdare nästa vecka. Som fan. Imorron ska jag åka till Norge och hälsa på min pojke som bor där. Ska stanna en vecka och den veckan borde det inte vara några problem med att dra ner på maten yttligare lite till, med tanke på hur DÅLIGT det har gått i helgen.

16oktober
In: 1309kcal
Ut: 656kcal

17oktober
In: 1920kcal
Ut: 506kcal


Åh lycka!

Jag fick reda på idag att jag kan börja rida igen efter ett uppehåll, visserligen är det en timma i veckan men det är alltid nått. Känns helt underbart!


Motivation

Jag har fullt med motivation och det känns underbart. Har inte haft det på länge, det är därför jag har gått upp så mycket under en tid.
Menför att öka motivationen yttligare lite till ska jag ge mig själv belöningar när jag uppnår mina delmål.

Delmål 1: Nytt smink från MakeupStore
Delmål 2: Hårförlängning
Delmål 3: Tandblekning

Och om jag är i mål på alla hjärtans dag ska jag ha en riktigt mysig kväll med min pojke! <3 Fast det ska jag ju ha annars också såklart. Men då kommer jag att känna mig extra snygg, ska nog köpa nya underkläder till den dagen om jag lyckas. Älskar snygga underkläder, men inte om man inte känner sig snygg i dom förståss.

Lite tidigt att vara glad..

..men visst blir man glad när det pekar neråt på vågen. Tror dock att det mesta handlar om vatten, men det är alltid något att vara glad för. Hattar när man känner sig duktig en dag, och så pekar det uppåt nästa dag. Då blir man så besviken, även om det bara handlar om vatten.

Men på två dagar har jag lyckats tappa 0,7kg.
Kommer nog uppdatera vikten max 2 gånger i veckan i fortsättningen.


Dagens 15 okt

Idag har det gått bra, men dock lite svårt att räkna kcal när man äter ut, åt middag på café och det var mysigt. Tog en sallad för säkerhetskull.

In: 1140kcal (lite för mycket, men det får man leva med) NYA tag imorron! :)

Ut: 330kcal

Enligt mitt kcal program på datorn, som räknar ut hur mycket man måste göra av med varje dag för att äta en viss mägnd mat för att nå en vikt ett speciellt datum säger att jag måste göra av med 64kcal/dag. Det låter ganska lite tycker jag, men det gör ju abslout inget om man gör av med mer såklart. Skönt att man inte behöver känna någon press!
Men håller man sig inte till planneringen och inte går ner så kommer programmet säga till mig att förbränna mer. Smart va! :)


Dagens 14 okt

In: 684kcal (egentligen lite för lite, men bättre det än för mycket!)

Ut: 181kcal

Plan Träning

Jag kommer inte träna så mycket och hårt, men självklart måste man sätta igång förbränningen. Så varje morgon kommer jag att gå en snabb promenad på 30 minuter innan frukost, och efter det ska jag göra ett stretchprogram. Dessutom kommer jag simma minst tre gånger i veckan, kanske fyra om jag hinner dom dagarna när jag jobbar.



Plan mat

Jag kommer att äta 1000kcal om dagen, det är precis lagom tycker jag. För visst kan man pressa sig själv att äta ännu mindre, men det mår man för det mesta inte bra av. Inte jag iaf. På det här viset så kan man också slippa h.ä. vilket är vanligt om man äter alldeles för lite.
Det är bra att äta mins 5 gånger om dagen, alltså att fördela 1000kcal i 5 mål, för att hålla igång förbränningen. Det är även bra att äta på fasta tider, för att vänja kroppen, men det kan vara svårt att göra det vissa dagar.
Jag kommer även att äta vad jag känner för, så länge det inte innehåller mycker socker.

Så här kommer jag att äta:

Frukost: 250kcal (25%)
Mellanmål: 100kcal (10%)
Lunch: 300kcal (30%)
Mellanmål: 100kcal (10%)
Middag: 250kcal (10%)


Delmål

Jag har satt upp tre delmål i min viktnedgång, och jag hoppas verkligen att jag kan följa det här. Det borde inte vara några problem med tanke på att det är väldigt realistiska mål!

Start: 64,4kg

30 November
Delmål 1: 60kg (-4,4kg)

31 December
Delmål 2: 58kg (-2kg totalt -6,4kg)

31 Januari
Delmål 3: 56kg (-2kg totalt 8,4kg)

14 Februari
Mål: 54kg (-2kg totalt 10,4kg)


Mitt mål

Jag som har den här bloggen är anonym för att viktnedgång är ett kännsligt ämne för många, och även mig. Därför vill jag inte att någon jag känner ska vet om att jag skriver här. Men samtidigt så känner jag att det behövs något motiverande för mig för att komma igång. Jag har under en tid gått upp mycket i vikt som jag nu måste bli av med.

Så här ser mina siffror ut.

Mål: 54kg BMI 18,5

Nu: 64,4kg BMI 22,0

Alltså är det hela 10,4kg som måste bort!!
Jag kommer att dela med mig av hur det går och vad jag gör för att nå mitt mål.
Jag hoppas verkligen att jag en dag kan skriva att jag är i mål, och jag kommer jobba för det.


RSS 2.0