Ur funktion

Ursäkta min frånvaro, jag hoppas att det kommer bli bättre den här veckan. Jag har haft så mycket att göra med både jobb och plugg. Och lite träning. Men jag har inte ränkat kalorier på hur länge som helst känns det som, det finns liksom ingen motivation. Känner mig äcklig. Det känns som att jag kämpar i motvind just nu, jag kommer ingenstans hur mycket jag än kämpar. Sen blir jag desperat och tar till fel metoder, jag vill göra det här på ett bra sätt! Jag vill att det ska vara hållbart och rätt.

Imorgon skulle jag ha nått mitt första delmål, men det vet jag redan nu utan att ha vägt mig att jag inte har gjort det! Det känns förjävligt, jag trodde verkligen att jag skulle fixa det. Men det går inte. Min kropp vill nog egentligen inte ner i vikt, även om mitt huvud säger det. Men nu har jag fösökt i snart två månader utan större resultat. Jag kan inte stressa fram det här har jag insett nu. Jag måste låta det ta tid, utan att tappa intresset. Därför ska jag nu göra om mina delmål, sprida ut dem lite mer. Huvudsaken för mig är att jag ror hela projektet i land till slut! Nu har jag i alla fall testat att göra på den här sättet.
Men just nu hänger inte min kropp med i det tempot som hjärnan vill. Och det är ju faktiskt rätt så segt att gå ner när dom "normala" siffrorna säger att man inte bör det, när siffrorna säger att man är normalviktig (även om jag inte är det, jag är ganska fet just nu, på riktigt alltså!).

Imorgon får ni ta del av mina nya delmål och min plan med träning och mat. Hoppas att ni inte har tappat intresset för mig och min resa. Jag har idag insett att den kommer att ta längre tid än vad jag hade räknat med. Men jag vill fortfarande komma fram till min destination, mitt mål. Jag tänker INTE ge upp förrens jag är framme!!
Ha det fint!


Saknad

Jag saknar när jag och mina fina vänner var i Magaluf i sommras. Det var så underbart! Jag måste åka på en likande resa med dom igen!! Vi hade det så jäkla bra! Vi var fulla varje dag i en vecka, festade till kl 7 på morgonen, ibland ännu längre. Jag vill tillbaks och bara röja runt och dansa och supa. Fan vad mogen jag är!


Suger

Förlåt för att jag suger på att uppdatera. Jag är bara allmänt deppig just nu och orkar inte skriva massa tråkigheter på bloggen. Fan allt suger just nu. Allt är bara svart och ångest varje dag. Allt känns som att det är för sent. Jag känner mig tråkig, orkar typ inte träffa någon.
Dessutom känner jag mig smällfet. Jag har spytt två gånger den här veckan. Det är ju verkligen jättebra. Inte. Känner att allt gammalt börjar komma tillbaka. Och det är ju alltid kul. När man känner att livet går baklänges, verkligen.
Funderar på att spy nu igen, men jag vågar inte. Jag skäms och skulle nog dö om någon kom på mig!
Jag vill ju bara bli smal, så har jag ett problem mindre att oroa mig för. Jag vet att mitt självförtroende och min självkänsla kommer att bli starkare. Jag kommer att tycka det är trevligt att träffa folk. Jag kommer inte att välja att sitta hemma för att jag känner mig så förbannat ful och fet. Typ dallrig som en stor fet rosa jävla gris.


Turn me on, you´re going home with me tonight


Dagens 23nov

In: 1172kcal
Ut: 887kcal


Håhå jaja!

Idag har det varit jobb hela dagen och nu blir det företagsekonomi-plugg! Har hållt igång hela dagen på en stor frukost, så det blev en hel del till middag precis. Men det känns ändå bra. Det märks i kroppen att man har jobbat hela dagen, och jag har även hunnit med en morgonpromenad i snön. Heja mig jag är helt slut, som gelé i hela kroppen!


Dagens 22nov

In: 1147kcal (haha det där med 800 går ju sådär! Jag är bara så jäkla dålig nu för tiden!)
Ut: 348kcal (Bland annat morgonpromenad med pojken <3)



Ps. Ni som bloggar (med blogg.se) förstår nog men till er andra, nej jag har inte bloggtorka eller likande. Det är bara blogg.se som är besvärliga. Har inte kunnat publicera några inlägg igår, därav lite inaktivitet.


Åh tack!

Jag trodde att vågen skulle visa gigantiska siffror följt av fetto ungefär. Jag förberedde mig mentalt på att den skulle visa en bit över 62kg. Jag bestämmde mig för att vara nöjd om jag låg kvar på samma som innan helgen. Men istället visade den 0,1kg ner! Tacktacktack för det!!


61,5kg (-0,1kg)
Totalt: -3kg


Dagens 20nov

In: 1888kcal (fy fan vad jag skäms, och det borde jag också göra! Det är därför jag blottar mina äckelheter här på bloggen så jag lär mig en läxa.)
Ut: 467kcal


Varför?

Det frågar jag mig väldigt ofta. Jag undrar varför jag beter mig som en häst, bara äter tills jag spricker ungefär. Varför gör man så att man mår dåligt medvetet. Men om jag äter för lite mår jag dålit, svimmar lätt och blir illmående och får gigantisk huvudärk. Äter jag för mycket får jag ångest och känner mig värdelös. Varför kan jag då inte bara lära mig vad som är lagom och balanserat? Jag fattar inte det här, kan någon förklara för mig!? Jag tror inte det. Känner mig äcklig med mina 1000kcal (som ändå bara blir mer varje dag). Därför drar jag härmed åt det hela yttligare och bestämmer mig för att äta 800kcal om dagen fram till den sista november. Sen får jag se hur kag går vidare. Jag MÅSTE skärpa mig annars vet jag inte vad som händer!


Dagens 21nov

In: 1842kcal ? (vet inte vad det blir nu efteråt, kanske 1200 i runda slängar)
Ut: 623kcal

Fan, men jag visste att det skulle komma.

..det var bara en tidsfråga.
Det har varit en grå, regning och mörk dag idag. Det började dåligt med att jag försov mig till jobbet. Det gjorde inte så mycket, men jag var tvungen att gå upp snabbat och utan att äta frukost kasta mig iväg. Hade ju bestämmt mig för att inte äta något alls på jobbet, men nu var det liksom svårt att hålla det. Men försökte vara ganska så nyttig, det gick ju lite sådär kan jag säga.
Blir så jäkla illamående av godis och kakor så när jag kom hem för att tag sen så kunde jag verkligen inte äta någon middag. Mådde superdåligt av att jag har ätit typ två dagars matintag av bara godis! Så toalettstolen och tandborsten lockade mer än vanligt. Det är ju inte prcis nyttigt att gå omkring med enbart massa godis i magen. Vet att jag inte spydde upp allt, det är ju nästa omöjligt. Speciellt när man inte ätit allt på en gång. Nu mår jag istället dåligt för jag tror att jag kommer att börja spy mer ofta. Men detta var en engångshändelse. Det var för att jag bara har ätit godis idag, alltså saker som kroppen ändå inte behöver!
Nu ska jag träna lite och sen duscha av mig alla äckelkänslor (förhoppningsvis). Ikväll kommer min pojke hit till Sverige. Det tackar jag för, tror jag behöver en kram. Bara han inte tar på mig mage typ, den är fetast just nu. Blä!

Jaha, nu går det inte ladda upp några bilder, blogg.se slutar aldrig att förvåna!


Snö

Vad mysigt att vakna upp och se massa snö utanför fönstret! Och snart bär det av till stallet. <3
Idag är det 10dagar kvar till att jag ska nå mitt första delmål. Jag har vissa farhågor om att jag inte kommer att lyckas. Vet inte vad jag väger idag, ska väga mig på måndag, men sist jag vägde mig (i förrgår) var det ju 1,5kg kvar till målet. Det är absolut inte omöjligt, men eftersom min viktnedgång har stannat av och går vansinningt segt just nu så är jag lite orolig. Jag menar hur pinsamt vore det inte att misslyckas med ett så enkelt mål? Men jag har bestämmt mig för att typ 60,4 och nedåt är helt ok, jag menar kroppen slutar aldrig att förvåna och den är ju trotts allt levande. Jaja, det blir till att kämpa som en tok den kommande veckan, och den här helgen med för den delen! Ikväll blir det bio, Harry Potter!


Fetknopp

..ekar det i mitt huvud just nu. Fan. Men jag ska inte spy, jag är en duktig flicka. Men just nu är det så väldigt lockande att bara ställa sig framför toalettstolen och bara spy upp allt man någonsin har ätit. Men jag ska som sagt inte göra det. Bara låta all ångest komma ut ur munnen och kunna somna lugn och fin ikväll. Men jag har lovat att aldrig göra det igen.
Förresten så kan jag inte, har fortfarande för svaga kräkreflexer, även om dom har börjat komma tillbaks litelite. Det var därför jag slutade spy, för att reflexerna tog slut. En dag var dom helt borta och panik bröt ut. Efter någon vecka uten kräkreflexer insåg jag hur befriande det var att inte behöva spy typ tre gånger om dagen. Jag insåg att jag inte ville hålla på med sånt. Men ibland, när det har blivit hets så kommer tanken tillbaks. Jag tänker okej: bara den här gången då! Sen står man där framför toaletten och slår sig själv på käften och tänker: nejnejnej, inte tillbaks till det helvettet, jag vill inte, jag ångrade mig. Så reser man på sig och känner sig lite starkare, för varje gång man stått emot.

Där emot så har jag egentligen fortfarande bulimi, jag måste alltid kompensera. Det är ett riktigt starkt tvång. Många tror felaktigt att bulimi innebär att man spyr varje gång man har ätit. Men det är felfelfel! Det innebär att man kompenserar tvångsmässigt varje gång man har ätit mycket, alltså hetsätit. (Om någon spyr varje gång man har ätit så klassas det med som anorexia, men gränsen är hårfin och svår att dra). 
Och kompensera behöver inte nödvändigtvis betyda att man spyr, vilket är den vanligaste uppfattningen (kanske för att det låter mest dramatiskt?). Dock så är det en av de vanligaste kopensationsmetoderna. Andra kan vara att man svälter sig några dagar efter hetsen, att man börjar på en strikt kontrollerad diet eller tränar överdrivet mycket efteråt. Vissa personer använder sig av laxermedel som kompensation, men detta är inget som gör att man går ner i vikt (inte fettvikt i alla fall).

Ja, jag var tvungen att skriva av mig lite.. och helt plötsligt blev det massa fakta. Humm, så det kan gå. Jag kan skriva i evigheter när jag har ångest, det får ni tåla! <3


Okej okej; en NY kategori!

..här kommer det! Var snälla nu hörrni! Det känns sjukt jobbigt men jag behöver det här för att tvinga fram ännu mer motivation (det är dock ingen stor brist på det!). Jag vill kunna lägga upp en supersnygg före och efter bild sen i framtiden. Och då måste jag pusha mig själv för att kämpa mer med att bli av med överflödet! Sitter och lyssnar på NIN, världens bästa deppmusik om ni frågar mig <3

Ps. jag känner mig lite smått paranoid, därav den fula texten på bilderna. Haha! Har försökt få bilderna så anonyma som möjligt och jag skulle gissa på att jag lyckades ganska bra! Hoppas det iaf.. fan vad jag blir paranoid av detta! Kanske försvinner bildena om ett tag om jag får panik och ångrar mig. Hoppas då att dom inte spridits över hela världen via Internet! (haha, jag hoppas att ni förstår min ironi!) :)

Bilder borttagna.

Dagens 19nov

In: 1694kcal (fan, varför ska jag alltid förstöra när det börjar gå bra?)
Ut: 401kcal


Åh tänk om man kunde uppnå sånna här resultat!


Nej nej nej

Idag började det bra, nu är det bara för mycket. Känner mig superäcklig. Vill bara ställa mig upp och spy rakt ner i toaletten. Men jag är en duktig flicka nu, jag gör inte det. Eller är jag bara äcklig? Äcklig och duktig på samma gång? Allt känns så motsägelsefullt och jag vet inte vad som är rätt eller fel. Eller varför inte bara helt oskylldigt bli magsjuk eller liknande. Vinterkräksjukan kanske?
Det har ballat ur total. Ågnest ångest ångset. Började gråta lite innan, nu har jag bara ont i kroppen. Jag fattar inte varför man gör såhär mot sig själv? Får sig själv att må dåligt, men vissa missbrukar droger eller alkohol, andra missbrukar mat. Man vet precis hur jobbigt det kommer att kännas efter man har ätit och ändå bara trycker man i sig massa skit, och efteråt lovar och lugnar man sig själv med att aldrig göra om det. Trotts att man i hela kroppen vet att det kommer hända igen. Som en hustrumisshandlare eller liknande. Men fy fan i helvetet vad sämst man känner sig. Ändå klistrar man på den där glada léende och den starka ytan som visar att inget är fel, och när det inte fugerar med det hör man sig själv säga att man är trött eller något likande.
Jag kommer inte gå ut ur mitt hus, förutom när jag ska träna, förrens jag känner mig smal igen.. kommer ta typ hela helgen och kanske lite till.
Ibland vet jag inte varför jag lever, inte det att jag har några planer på att dö, men varför kämpar jag hela tilden för att bli smal om jag ändå bara förstör för mig själv.
Det känns liksom så vansinnigt förbjudet att äta godis att det blir spännande, man får värsta kicken och bara ojoj vad ska hända nu, vad ska hända nu!! Och sen bara; PANG! Så kommer ångesten helt plötsligt, fast att man hela tiden egentligen visste att den skulle komma förr eller senare. Varför lär jag mig aldrig?! Varför är jag ett okontrollerat monster? Typ en monstergris.
JAG BESTÄMMER DESSUTOM REDAN NU ATT JAG INTE SKA ÄTA NÅGOT ALLS PÅ MITT JOBB, där emot tänker jag dricka cola light och lite grönt te. Så, nu måste jag hålla det, för jag har lovat mig själv och er det.

Oj, nu blev det ett långt inlägg, men det är lätt hänt när ångesten knackar på.


Julen är här..

eller nej, kanske inte riktigt. Jag vet inte, det är så veligt med detdär. Men nu är det mitt huvud som spökar igen.. jag blir nervös. För julen. Nehej nu fan får jag skärpa mig. Så för att inte drabbas utav panik, utan istället vara förberedd så tänkte jag lite (igen) på hur jag vill att min jul ska vara. Själva julafton kommer firas hos min ena underbara syster, vilket jag verkligen ser fram emot. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det, synd bara att min pojke inte följer med..
Jaja, vidare till JULMAT. Jag har kommit fram till att man kan äta precis lika nyttigt under julen som annars, och ändå äta "julig" mat. För om man tänker efter så handlar julmat om kryddor, det är liksom det som gör det. Kanel, nejlika, apelsin, ingefära, saffran, vanilj.. och ja, nu kom jag såklar inte på så många. Men ni fattar! Det är bara att krydda sin vanliga mat med julkryddor och vips så äter man julmat men ändå nyttigt. Kan det bli bättre? Toppenbra!
Okej allihopa, jag vet, jag är en tönt som skriver om min töntiga oro. Men för mig är detta en STOR lättnad. Jag känner mig redo! Jag välkommnar här med julen! (Kanske fortfarande lite tidigt? Äh, det strunta jag i.) Imorgon bär det av till en supermysig julmarkand. <3


Håhå den magen alltså!


Cola + tänder = ?

Jag har verkligen blivit helt galen i cola, igen. Jag känner att det är en nära vän till mig nu för tiden. Haha! Men så tänker jag på mina stackars tänder.. Dom kommer ju bli skadade och tappa all emalj, eller? I vilket fall som helst så hindrar det inte mig från att dricka cola för tillfället. Men jag har en liten plan för att skona mina små tänder (som jag ska bleka när jag nått något av mina delmål, och därmed slita ännu er på dem). Varje gång jag har drukigt cola så ska jag dricka vatten, och självklart borsta ordentligt morgon och kväll (vad annars?) samt skölja med flourskölj. Då borde jag inte få dåligt samvete om jag dricker cola varje dag. Eller ja, jag hoppas det i alla fall.. Kan ju alltid kompletera med sugrör annars!


Dagens 18nov

In: 847kcal
Ut: 323kcal

Idag har det gått bra, eller rättare sagt det har gått kalasbra! Har inte rört så mycket på mig, men idag var det ju trotts allt en vilodag och ändå så blev det 40 minuter snabb promenad. Jag är nöjd, och jag hoppas att jag kommer att kunna fortsätta vara det.
Förresten, för typ en timma sen tänkte jag gå och borsta tänderna för jag tänkte att jag inte skulle äta mer idag. Så skulle jag bara kolla hur mycket jag hade ätit, gissade på ca 800 och tycket att det fick räcka. Men sen såg jag att jag bara hade ätit 400kcal. Inte konstigt att jag har frusit som ett as iadg! Jag bara nejnej, det går inte, då kommer det hets imorgon. Så jag gick ner till köket och tryckte i mig en grekisk sallad och fruksallad med lättkesella. Nu är jag proppätt. Jag fattar inte varför min hunger är som bortblåst, måste vara all cola och pepsi. Men jag klagar inte! :)


Oj nej, eller?

Jag har blivit dålig på att äta frukost. Vissa säger att det är det viktigaste målet på dagen och om man inte äter frukost så kommer inte förbränningen igån. Då blir man tydligen tjock. Men jag är verkligen inte hungrig på morgonen. Idag tillexempel så har jag inte ätit något än. Jag vet inte om jag ska tvinga mig sälv att äta på mogonen eller inte. Vad ska man göra liksom??


Drömmar

Hjälp! I natt har jag drömt så sjukt jäkla mycket. Jag tror jag tänker för mycket innan jag somnar, och så bara fortsätter det när jag somnat.
Innan jag vaknade så drömde jag att min pappa kom och väckte mig.
Han bara: "har du en till blogg?" (jag har en fotoblogg också)
Jag var helt nyvaken och försökte ändå vara "oberörd": Nej? Va vad pratar du om?
"Den där bloggen om massa ångest och att du inte äter? Vad är det för något? Viktnedgång på ingång? VA?"
Ja bara: "Vad snackar du om?"
"Mamma hittade den när hon googlade ditt namn"
"Nej jag vet inte va du pratar om!"

Haha jag har ju inte med mitt namn någonstans i bloggen, är ju anonym! Och det är ju inte direkt en "ätstörningsblogg". Jag äter nyttigt och tränar? Haha! Jag kommer att äta lite mer när jag väl nått min målvikt (har full koll på läget). Men mina föräldrar vet inget om att jag har mått dåligt innan, eller att jag lätt får ångest.
Fy fan i helvet vilken mardröm alltså!! :O Mådde riktigt dåligt när jag vaknade på riktigt. Usch!! Nu har jag nog återhämtat mig hehe.


Mäta framgång

Jag har fått massa tips om att jag inte bara borde väga mig, utan att också mäta mig. Jag har tänkt att det blir för mycket och att jag inte orkar. Men nu när folk säger att det syns att jag har gått ner, trotts att vågen visar något annat så är det kanske trotts allt en bra idé!
Jag är så skadad, tänker att det  ara är vikten som spelar roll om man är snygg eller inte. Måtten har jag sldrig brytt mig om. Så nu får det bli ändring på det. Jag har försökt några gånger innan men tappat intresset, har liksom mätt på massa ställen och mätt fel och så vidare.
Men jag tycker inte om att mäta min mage för den är ofta alldeles uppsvälld (är laktosintollerant och har tendens till magkatarr), och då kan det ju bli lite fel sisådär. Fast det har blivit mycke bättre nu på senare dar om jag tänker efter. Jag kan ju bara låta bli att mäta om magen är rund någon dag. Så får det bli! (haha, nu fick ni helt följa med i min tankegång).

Så här ser min plan ut, jag ska mäta mig på tre ställen en gång i veckan (måndag morgon tror jag det blir). Det är dom ställerna som jag tycker är fulast på mig, och som jag verkligen vill se skillnad på. Det blir låren, under brösten och höfterna.


Woohoo!

Ja, framgång och nedgång på samma gång! Tack det var välbehövligt och på tiden. En lite portion självförtroende, en liten portion framgång och dessutom en dag med lagom portioner. Nu får jag sätta tillbaks krysset i menyn. Jag tror det är något på gång! :D


Snygga höftben alltså! <3

61,5kg (-0,8kg)
Totalt: -2,9kg


Dagens 17nov

In: 821kcal
Ut: 621kcal

Idag har det gått helt ok! Jag är nöjd för förta gången på länge. Har dock bara fått i mig två mål mat idag, men man ska inte gnälla i onödan. Jag tvingade till och med mig själv att äta lite extra till middag för att det inte ska bli hets i morgon. Är precis lagom mätt nu, finfint!


Sådär ja!

Nu har jag tränat både styrka och kondition. Pilates och simmning. Känns fint i kroppen! Maten har gått ganska bra idag. Det är nog tack vare colan och att det blev alldeles för mycket igår. Vaknade liksom mätt! Hallå eller?

Det har verkligen känts bättre idag, och det tackar vi för.


Ett till svar

Insåg att jag fått en till liten fråga från frågestunden! Vet inte om det är något fel på blogg.se? Ser inte alltid när jag fått en kommentar.

Vad gör du på fritiden? Alltså har du någon hobby typ?

Ja, alltså jag gör faktiskt ganska mycket och går sällan syslolös om man säger så. Som ni redan vet gillar jag att rida. Jag har jobbat som fotograf (och har planer på att fortsätta med det), så jag fotar en hel del på min fritid. Har gjort det över tre år nu, och jag har inte planer på att lägga av! Sen så tycker jag om att dansa, men jag har inte tid med det just nu. Jag har dansat hiphop, MTV och min senaste passion är orientalisk magdan. Det hade jag gärna börjat med igen (om jag blir smalare och mer vältränad!). Sen har jag tagit sånglektioner under två år, jag tycker verklligen om att sjunga men är inte speciellt bra på det. Haha, stackars min pojkvän som får stå ut med min sång! Jaja. Jag är överlag väldigt kreativt lagd och gillar att uttrycka mig på massa olika sätt. Tycker om att skriva också. Skrev mycket innan (har nog egentligen alltid gjort det, från dagen jag lärde mig skriva). Skriver främst poesi, om man kan kalla det så? Kanske får ni ta del av någon text någon gång här på bloggen. Vem vet?
Ja, det var lite om vad jag tycker om att syssla med! :)


Ny dag, nya tag!

Jag sitter här med 2 lite cola zero som jag tänker dricka upp idag. Blir havregrynsgröt innan träningen och kanske något proteinrikt efter. Simhallen i eftermiddag med bästa vän E.


Snygg mage!


Ångest

Ligger i min sägn och bara låter ångesten skölja över mig. Fryser, har frossa, pulsen slår stenhårt och händerna skakar. Pupillerna är gigantiska, känner mig nervös, är torr i munnen. Jag kan inte andas. Har ont i huvudet, är irriterad på småsaker. Känns som att jag ska spy utan anledning. Jag hatar när det blir såhär. Varför äter jag som en häst tills jag mår illa, när jag ändå mår så fruktansvärt dåligt av det. Varför? Varför blir det alltid fel? Varför gör jag alltid fel? Jag börjar bli desperat och deprimerad. På riktigt nu alltså. Fan.


Blä!

Jag fattar inte vad det är med mig egentligen? Jag äter som en häst :( Jag måste måste m å s t e skärpa mig! Det går bara inte att hålla på såhär.
Är det någon som har något bra tips på någon diet? Vad som helst, jag behöver inspiration!!


I <3 cola

Btw, på vägen hem från simhallen köpte jag massa cola zero. Det var längesen jag drack det, innan drack jag alltid minst en halv liter om dagen. Inte konstigt att man inte blir lika hungrig då! Jag tror jag ska börja med det igen, i ett tag i alla fall. Sen får det bli typ lördagsgodis. Ja, så får det blir!


Dagens 15nov

In: 1433kcal (jag måste skärpa mig nu!)
Ut: 650kcal

Åh vad bra det känns att skriva upp dagens nu igen! Jag har faktiskt saknat det. Idag gick det dock inte så bra med maten, men desto bättre med träningen. Både powerwalk och simmning. Blev kvällssimmning med bästa vännen E. Hon är så snäll, söt och snygg. Verkligen min bästa vän! <3
Ikväll ska jag sova tidigt, ska nämligen jobba imorgon. Men först, en snabbdusch med silverschamponering så att jag blir fin. Har fått till riktigt ljust hår nu, nöjd tjej!


Klara färdiga GÅ!

Okej, jag känner mig som en fet ko! Nu kan det bara bli bättre. Jag tycker om att ha kontroll och i helgen hade jag inte det. Men men, nu är det ju en ny vecka och jag hoppas att min kropp inser att det inte är svält på ingång, utan att det blir lite lättare att bli av med överflödet så att säga. Denhär veckan ska jag kämpa på som faen! :)
Strax morgonpromenad med Mammi! <3


Svar

Hur lång är du?
Jag är 171cm :)

Hur gammal är du?
Jag fyllde 19 för ganska så exakt en månad sen. Så jag är 91:a

Favoritmat? :)
Ja, det här är lite svårt att svara på, för frågan är om man tycker om vissa saker bara för att man vet att det är nyttigt. Och samtidigt tycker illa om annan mat för att man vet att det är onyttigt. Hmm.. Jag tycker om mat som har få tillsatser så man vet vad man äter. Och så tycker jag nog om allt som är nyttigt :D
En favoriträtt som jag skulle kunna leva på är kycklingsallad som är riktigt gott och samtidigt nyttigt, och tacos (utan bröd). Sen gillar jag typ all frukt och massa olika grönsaker. Tycker om fler sorters mat ju hungrigare jag är också, haha! X)



Hur länge har du varit tillsammans med din pojkvän? Är det inte jobbigt med distansförhållande??
I lite mer än två och ett halvt år! Det känns toppenbra  <3
Jo, det är jobbigt att vi bor långt ifrån varandra. Men samtidigt älskar jag honom så mycket, och jag får helt enkelt se till att det fungerar! Det är förhoppningsvis inte så att vi kommer att bo ifrån varandra för alltid ;)


Är du pro ana?
Nej, eller det beror på hur man ser på det. Jag är för en fri  vilja och man ska få göra vad man vill med sin egna kropp, så länge det inte går ut över någon annan. Sen tycker jag inte att ätstörningar är något bra. Jag försöker inte att koppla ihop smalhet med ätstörningar. Det är trotts allt inte samma sak! Där gör nog många fel.
Jag vill leva ett fritt liv utan ångesattacker och orkeslöhet. Jag vet att det finns flera som gillar sin ätstörning, och så länge dessa personer inte känner behov av hjälp så tycker jag att man kan låta dem vara. Därför är jag heller inte emot. Men samtidigt ska man vara medveten att om man har en ätstörning så identifierer man sig ofta med den, och en symptom blir då att man tror att ätstörningen är ens personlighet. Sen så är ju hjärnans belöningsystem rubbat och man blir glad av "fel" saker. Men som jag sa, vissa personer tycker om att ha en ätstörning och vill inte ha hjälp. Och detta tycker jag att man (till en viss gräns) ska respektera. Det svåra är bara att denna gräns är hårfin! Sen så blir det ju självklart en livsstil, om än en ganska så destruktiv sådan, och då kan det också kännas konstigt och tomt att bara överge det.
Jag har ju som jag nog har nämnt innan skrivit en undersökande uppsats om ätstörningar inom psykologi och kan mycket om det. Tycker det är väldigt intressant, så om ni har någon annan fundering eller frågor om just detta så är det bara att höra av er. Anonym eller inte, välj själv. Jag har inte, som många andra "lärda" (haha) inom ämnet, en dömmande syn på ätstörningar att det uteslutande är något fel. Det kan vara värt att veta om ni vill ha ett svar som inte är "pekpinnesvar", men som ändå håller sig till sanningen.

Har du någon ätstörning, eller har du haft det? Vad hade du då isf? När?
Jag skulle nog inte säga att jag har det nu, men jag ligger och väger på gränsen ibland tror jag. Jag har haft anorexia light 2007 som sedan blev bulimi på hösten. Det har aldrig riktigt försvunnit även om beteendet har blivit mer "normalt". Men jag trillar dit lite då och då. Men jag har en mycket bättre och annorlunda syn nu på vad livet är värt, än vad jag hade då. Kan ju tillägga att första gången jag skulle banta var med en kompis när vi var fem år. Vi ville bli som dom i SpiceGirls och drack colalight för att det var mindre fett i den än vanlig cola. Haha så det kan gå alltså! Så jag har nog alltid haft det i mitt liv på något sätt. Sen har min mamma och mina systrar hållt på med dieter och viktväktarna, så det är nog därifrån jag har fått med mig att "på måndag börjar mitt nya liv" tänket. Oj, nu blev det ett långt svar. Kan nog diskutera detta i evigheter!


Hur ofta brukar du träna och vad tycker du om att träna?
Jag är dålig på alla slags rutiner tyvärr! (Lite därför som jag startade bloggen) Men mitt mål är varrnan dag. Jag gillar att rida! Men det är svårt att göra det varje dag när man inte har någon häst :( Fast jag hade nog inte haft tid för en heller. Jaja, sen älskar jag pilates, joggingrundor på våren/sommaren. Att simma är egentligen lite sådär, men det bästa att göra på hösten/vintern. Och de är verkligen bra för hela kroppen. Får ont i huvudet av att träna kondition inomhus annars när man blir varm och svettas, men inte av styrka. Vet inte varför...



Har du några syskon? Bor du hemma hos dina föräldrar eller själv eller med din pojkvän? :)
Jag har två storasystrar som är vuxna, en bor i en annan stad i Sverige och en bor i Spanien. Jag bor hos mina föräldrar just nu. Bodde ett tag hos min pojkvän i Norge, men flyttade tillbaks till Sverige nu i höstas.

Hur många kalorier om dagen "tillåter" du dig själv? :) alltså vid vilken gräns känner du dig fortfarande nöjd?
Det är väldigt upp och ner med det där! Vissa dagar tycker jag att allt över 500kcal är äckligt. Andra dagar är jag helt nöjd 1200kcal. Men mitt mål är att hålla mig balanserad på max 1000kcal om dagen. Så håller jag mig till det så är jag nöjd. Jag vet av erfarenhet att jag börjar hetsäta om jag under en period äter så lite som möjligt. Därför försöker jag intala mig själv att 1000kcal är bra alla dagar! :)
Vad gör du? Går du i skolan eller jobbar eller?
Just nu gör jag inte så mycket, tog studenten i våras och om en vecka ungefär ska jag börja läsa på komvux. Företagsekonomi och småföretagande, jag ska nämligen starta ett eget företag inom en snar framtid. Annars jobbar jag lite extra i en fruk och godisbutik. Har även uppdrag som produktfotograf ibland för ett företag.

Vad har du för färg på håret och frisyr? Vad har du för färg på ögonen? :) Kan du inte visa en bild!
Jag har ljust(nästan sliver-)blont hår som är ganska kort. Typ Victoria Beckham page ungefär. Hade hår till nedanför brösten innan hösten (haha det rimmade) men ville bli av med det och testa något nytt! Jag har ljusblå ögon. Nej, tyvärr vill jag inte visa någon bild! Jag vill som sagt vara anonym ;)

 Ungefär exakt såhär ser min frisyr ut.

Kan du inte lägga upp bilder på hur du ser ut? Fast ändå anonym? Hur gammal är du?
Jag funderade på att göra det, men jag har ingen lust att ta kort på mig själv. Är så ful just nu :(
Men ni kommer att få se en bild när jag når min målvikt! Det lovar jag i alla fall. Kanske kommer det en vacker dag en kategori som heter "bilder på mig"! ;) Jag är 19år.

Vad är din målvikt och vad väger du nu?
Kolla i menyn -->


Paus där

Jag har haft en liten kaloriräknarpaus under helgen. Men samtidigt så har jag inte ätit hejdlöst hur som helst. Jag kände att jag behövde få känna efter lite och bli mer taggad inför nästa vecka. Det känns jobbig och stressande men samtidigt befriande att inte räkna allt man äter. Jag hoppas att jag kan gå ner något nästa vecka, istället för att gå upp..
Nu sitter jag med slingblondering i håret och ikväll hoppas jag på en myskväll med min pojke. Han åker nämligen tillbaks till Norge imorgon. Jag är lite ledsen för det, det gör liksom lite ont i hjärtat.
Imorgon kväll ska jag sätta mig ner efter jobbet och svara på frågorna :) Ha en fin, trevlig och mysig lördagskväll!


Älskar hennes kinder!


Hallå!

Ni har väl inte glömt bort frågestunden? :)
Jag har redan fått en hel del frågor och det tackar jag för, men ni som inte har frågat något än: Gör det här!
Bara ös på, inga frågor är för konstiga :) (eller, ja ni fattar) Fråga på fram till söndag, sen svarar jag på kvällen.
Puss!


Dagens 11nov

In: 1709kcal (Fyyy fan vad äckligt. Jag hatar hets! Ni kan ju bara ana hur äcklig jag känner mig och hur mycket jag skäms.)
Ut: 271kcal

Äckledag! Hatar det här. Har ont i magen, kan inte äta såhär mycket mat på en och samma gång! Och ändå gör jag det.. fan alltså.


Söt tjej alltså, med snygga ben och armar!


Down

Känner mig väldigt nere just nu :( Känner mig fet och misslyckad. BLÄ! Jag har i alla fall varit ute och promenerat i 90minuter. Vill bara springa ifrån alla äcklekänslor. Har inte varit sugen eller hungrig på någon mat idag. Åt ett ägg till frukost och buljong till lunch. Bra där! Det är bara att sätta sig ner och invänta hets-suget ikväll. Hejaheja.

Fick faktiskt en attack innan. Jag fick för mig att jag skulle äta ett ägg till mellanmål, kokt med smör på. Stoppade det i munnen, fick panik, spottade ut det direkt. Svor åt mig själv. Tänkte "fan jag har smör i munnen". Slände ägget. Skulle äta bröd med ost, blev äcklad. Stoppade en bit ost i munnen, fick panik. Spottade ut det med innan jag han tugga. Tänkte kolhydrater och fett på samma gång, det går bara inteinteinte! Hatar ost och bröd!! Slutade med att jag åt knäckemackor med light färskost och lätt kesella med massa jordgubbar. Bättre än onyttigt skräp, men inte så bra ändå.

Jaja, jag funderar starkt på att bli anorektiker igen. Det känns i alla fall bättre än att vara ett monster som tror att man blir smal av att äta mat. Då vet man vad som ska göras för att gå ner i vikt, eller rättare sagt vad man inte ska göra. Äta. Då vet man när man är duktig. Bra tankar jag har. Kan man välja en sjukdom? Eller är det ens en sjukdom, att ha en ätstörning? Det borde jag veta efterom jag har skrivit en stor undersökande uppsats om ätstörningar i psykologi B. Nej, jag vet inte. Jag bara svammlar. Jag bara vill bli smal och glad och nöjd och lycklig.


Nej nu jävlar!

Jag tror jag lägger mig ner här och dör lite nu.

Jag har gått upp till 62,3kg??? Men vad fan. Jag vägde det igår också innan hetsen. Tänkte att det var vatten eller något, så jag försökte ignorera det. Men nej då. Jag fattar inte?!?! Om det är en platå, och min kropp inte vill släppa iväg så ycket fett nu så borde jag ju i alla fall stå stilla i vikt. Inte gå upp så här jävla orimmligt mycket på så kort tid!
Jag känner på mig att något är fel. Har haft ont i magen i snart två veckor nu, fast det börjar kännas bättre. Men jag vet inte vad jag gör för fel! Jag vet exakt hur mycket jag äter och hur mycket jag förbränner (eller ja, hur mycket jag tränar). Jag vet att siffror inte alltid stämmer överens med verkligheten men det ger ju en fingervisning. Jag vet inte vad jag ska göra. Det här är helt sjukt. Helt jävla galet.

Är det någon av er läsare som har något tips eller vet vad det kan bero på?
Om inte, så kan ni i alla fall passa på och ställa en fråga eller två här.


Dagens 10nov

In: Vill inte säga
Ut: 260kcal

Fy fan, idag blev det hets. Först var jag inte hungrig alls, sen kom bara det där märkliga suget som ett stort hål i magen. Försökte att bara äta nyttiga saker, men sen ballade det bara ur. Jag har så ont i magen nu och ångesten bara sköljer över mig. Vill inte vill inte. Går fram och tillbaks till toaletten, vill spy, vill inte, vill spy, vill inte.
Stoppar tandborsten i halsen, ångrar mig. Tar nya tag, ångrar mig igen. Går omkring, får panik. Tillbaks till toaletten, okj bara för den här gången. Kör ner tandborsten igen, ångrar mig igen. Tar en dusch, hoppas på att kunna tvätta bort allt det äckliga. Tvätt mig ren. Men nej, det sitter kvar..

Fråga på!



Har haft många nya besökare på bloggen ett tag nu, och det är verkligen jätteroligt. Så jag tänkte ha en liten frågestund där ni kan fråga exakt vad ni vill! Jag svarar på allt, så kom igen nu :) Det kan vara om kost, hälsa, tips, idéer eller något helt annat.
Ställ en fråga i kommentarerna fram till söndag.

PS ni är lite dåliga på att kommentera nu för tiden! ;) Vill ni att jag ska skriva om något mer, något annat? Säg bara till så ska jag fundera på det! :)


Dagens 9nov

In: 962kcal
Ut: 179kcal

God jul?

Jag har väldigt blandade känslor inför det här med jul. Det är nog den mest uppochnervända månaden på året. Folk liksom går in i någon typ av mass-hets. Plötsligt ska "alla" äta kakor och massa godis och fet mat. Bara för att det är jul? Kan inte komma på varför vi firar jul längre. Och sen efter nyår börjar allas "nya liv" och man ska vara supernyttig och börja träna? Nej, balans säger jag bara.
Jag är väldigt fånig när det kommer till att äta massa mat och äta med massa andra personer. Jag blir stressad och börjar lätt hetsäta. Därför har jag börjat fundera på hur jag vill att min jul ska se ut.
Jag vill inte att den ska gå ut på att köpa massa onödiga julklappar, eller att det ska handla om massa massa mat i mängder.
Jag vill unna mig god julmat såklart, men också nyttig julmat. Sen så älskar ju jag att baka och fixa så jag kommer nog att baka lite julgodis. Men det ska bara vara lite lite av det som är godast. Och på julafton vill jag inte behöva tänka på vad jag äter, eller räkna kalorier. Då vill jag kunna slappna av. Jaja, mer om detta längre fram! Det är ju trotts allt ett tag kvar, jag blev nog bara lite nojig och tankarna började virvla i takt med all snö som faller utanför fönstret! :)

 


Jag ser det snöar, jag ser det snöar..

det var väl roligt, hurra! Eller? Nja, jag kan ju inte gå ut och powerwalka nu när det är så kallt. Tur att det finns en simhall i alla fall! Det kan vi hura för. Vad jag kan hurra för är också att min pojke kom hit igår! :D gladtjej_91
Han ska stanna här hela veckan och lite till..
Vad som man jag kan hurra för en tredje gång är att han tyckte att jag såg smalare ut, en lite smalis tydligen, och mer vältränad. Det tackar vi för.
Jag har inte velat väga mig idag, orkar inte se att jag inte har gått ner något igen, då känns det bättre att inte veta alls!
Men FY FAN vilken jävla träningsverk jag har från pilatesen i magen och ryggen. (Ursäkta språket!) Kan knappt andas in, sitta upp eller börja mig. Har till och med träningsverk i revbenen, känns som att någon har slagit mig!
Jaja, jag antar att jag behövde det, är i så dålig form om jag jämför med i våras.
Nej, nu ska jag gå och laga lunch, kyckling i tomatsås. Läste om en tjej innan, som hade svält ihjäl sig själv på enbart vatten och soppa under tre månader. Hon dog alltså på tre månader, från att ha vägt ganska mycket. Helt galet, sån attityd till mat vill jag inte ha (igen).


Dagens 8nov

In: 1062kcal
Ut: 703kcal

Galenskaper!

Jag håller på att bli totalt galen här, men jag försöker lugna mig själv. Såja! Från igår till idag har jag gått upp ett halvt kilo?? Va?! Jaha, det var ju märkligt, men jag misstänker starkt att det inte är fettvikt utan vattenvikt som har lagrat. Menmen, istället för att bara gå omkring och sura över det kämpar jag på med träningen. Och maten går hur bra som helst. Känner skillnad på när jag är hungrig och när jag är sugen på något. Det är underbart!!

Jag har även kollat in mitt viktdiagram från när jag började med den här resan. Och om man kollar på min viktnedgång under hela perioden så ser man att trenden pekar neråt. Trotts att det finns lite toppar här och där, så blir topparna lägre och läger. I början tycker man att det är så lätt att gå ner för att man blir av med mycket vatten, men nu är det mestadels fett som försvinner. Och det har ju som vi alla vet en tendens att försvinna långsamt.


Det kanske inte är så dåligt trotts allt?
Det gäller att se förändringar under en period, inte från dag till dag.


Nu kör vi!

Nya veckan är här, såklart! Det känns bra och jag ser fram mot träning. Idag har jag börjat dagen med pilates, blev ingen morgonpromenad, utan en eftermiddagspowerwalk på 30 minuter exakt. Ikväll blir det simhallen och ångbastu! Nu blir det grönt lakristé, gott!


Ajaj

Har ätit godis idag faktiskt. Blä! Det var gott med typ fem bitar, sen åt jag bara för att jag var hungrig. Men man blir ju inte mätt av godis, bara illamående. Så nu sitter jag här och har ont i magen och ångrar mig trotts att det är helt onödigt att göra det. Gjort är gjort och antingen gör man något åt det eller så låter man bli!
Och jag som har haft ont i magen hela helgen. Typ kramp i magen. Har sovit dåligt inatt och vaknat fyra-fem gånger av att jag har haft superont. Hoppas att det har försvunnit nu! Vill inte gå och kolla upp det, men antar att jag måste om det inte blir bättre..




Träning inför veckan

Imorgon är det ny vecka och nya tag, det tackar jag för. Jag tycker om måndagar, då börjar ju alltid det nya livet på något töntigt sätt. I alla fall vill jag hinna med mycket träning så det kommer förhoppningsvis se ut så här:

Måndag: Morgonpromenad +pilates, simning på kvällen
Tisdag: Vila +akupunktur och lite promenad
Onsdag: Morgonpromenad +pilates, simning på eftermiddagen
Torsdag: Vila +akupunktur och lite promenad
Fredag: Promenad på förmiddagen
Lördag: Ridning
Söndag: Vila

Hoppas att det fungerar bra!


Dagens 7nov

In: 1242kcal (fan, jag vill ju vara duktig nu när det har gått neråt! Men imorgon är det en ny vecka och nya tag!!)
Ut: 482kcal (bättre än inget)


Ja, ibland är det lycka

Idag visade vågen 61,2kg. Det var lite oväntat, men jag blev totalt glad! Kände att det var något bra och behövligt i allt det dåliga.


61,2kg (-0,2kg)
Totalt: -3,2kg


Misslyckad & störd

Förövrigt så har jag bara ätit tre mål mat idag. Eller nä, rättare sagt två mål mat och en cupcake. Man vill ju liksom bara ställa sig upp och skrika åt sig själv, men jag menar hur skulle det se ut? Så går det när man är störd.
Och så bra gick det när detoxen tog slut.. jaja!


Snygg brud!


Dålig period

Just nu har jag en dålig period i min viktnedgång. Det går segt och min kropp vill inte mer, men jag har ju just börjat?
Min kropp är mer skadad av dåliga dieter än vad jag vill erkänna. Så fort jag börjar gå ner så får jag massa problem. Just nu har jag typ någon blandning av magkatarr/magsjuka/karmp i magen (Samt träningsvärk, men det är ju bara positivt. Är nog den bästa sortens värk). Känns ju verkligen toppen! Vet inte vad det är jag och jag vill nog inte veta heller. Jag vill ju bara bli smal någongång?!
Och idag har jag inte kunna räkna maten så ordentligt som jag vill göra. Blir så fruktansvärt stressad, deppig och nervös av det. Känns som att "jaha nu har allt gått åt helvete" trotts att jag har ätit som jag brukar. Jag måste ta mig ur det här deppigheterna, för det är varken bra för mig eller min viktnedgång. Jag röstar för en bättre vecka nästa vecka, med mer träning (simning, ridning, powerwalk och pilates) och nyttig mat i små portioner. Måstemåstemåste peppa mig själv nu om jag ska lyckas, annars kommer det bara att stå still i livet, och på vågen.


Dagens 6nov

In: 1222kcal (fanfanfan, idag kände det inte bra att äta för mycket. Fan.)
Ut: 468kcal


Utvärdering av detoxen

Veckans detox ledde nog mest till att jag åt mycket grönsaker och nästan inga snabba kolhydrater. Och det var ju såklart bra, men den typen av kost brukar jag hålla mig till i vanliga fall.
Jag har inte kännt att det har varit bättre på något sätt att inte äta rött kött, men det har inte varit sämre heller. Mitt sockerbegär är kvar, men dock så är det lite mer kontrollerat, så det är ju bra.
Jag kommer kanske göra en mer utrensande och striktare detox inom en snar framtid, om jag stöter på någon platå och stannar i vikt. Men just nu så ska jag äta det som jag känner för, förutom allt (jävla) socker då.
Sen tycker jag att det var jättebra att plannera dagen innan vad man ska äta, och på vilka tider så att det passar med allt som man ska göra under dagen. Då äter man ju mer regelbundet också.


Huuu alltså!

Jag har varit i stallet idag och fått en riktig omgång för magmusklerna. Kan knappt andas ut ordentligt. Vi gjorde massa övningar i arbetstrav och jag red en stor söt liten häst som är jätte fin, men jätte seg och lite lat. Men jag gjorde ett bra jobb och fick fram honom finfint!
Vidare så känns det som att jag håller på att bli/är magsjuk. Har superont i magen. Blä!
Kanska för att jag åt godis igår sen i alla fall, fy vilken ångest jag fick. Kunde knappt somna för att jag kände mig så förbannat äcklig. Nu känns det dock bättre! Ska ha en myskväll med mig själv ikväll, orkar inte gå ut på krogen. Jag är alldeles för sliten för det! Känns bättre att bara viila ut, och imorgon blir det jobb vid elva tiden.


Heja min mage, jag vill att den ska bli platt!


Dagens 5nov

In: 993kcal
Ut: 355kcal


Full rulle

Nu har jag kommit hem från träningen, det känns bra! Känner att det blir lättare och lättare för varje gång. Har blivit träning måndag, onsdag, torsdag och fredag den här veckan. Imorgon blir det ridning och på söndag simhallen. Heja mig alltså!!
Ikväll ska jag hem till en kompis och ha filmkväll. Så det gäller att äta ordentligt med middag innan jag åker så det inteinteinte slinker ner något godis. Vi hörs imorgon!


Håhå

Idag visade vågen äntligen nedgång! Det var på tiden, lagom till helgen när det lätt blir för mycket. Men den här helgen ska jag hålla mig!!!! Så nu är jag tillbaks på 61,4kg. Tack och lov! Då är det bara att sätta igång igen.


Fredags meny

Frukost: Havregrynsgröt med blåbär, banan och soyamjölk (kl 09.00)
Mellanmål: Banan, blåbär och kesella (kl 11.00)
Lunch: -
Mellanmål: Banan och apelsin (kl 14.00)
Middag: Kycklingtacos (utan bröd!) (kl 17.00)


Mitt hjärta alltså

Jag saknar min pojke så att det gör ont i hjärtat. Han brukar alltid trösta och krama mig, och sen får jag somna på hans arm. Men nu får vi ta det mig på msn, det är ju inte riktigt samma sak såklart. Fy vad jag känner mig deppig för att han är så långt borta :( Känns inte bra alls någonstans. Jag hoppas hoppas hoppas att han kan flytta tillbaks hit, till Sverige. Aj, nu fick jag mer ont i hjärtat..


Dagens 4nov

In: 1052kcal (det får gå, jag kan nog kalla det bra)
Ut: 792kcal (känns i kroppen!!)


Jag vill ha hennes glasögon, var hittar man sånna? (utan styrka då alltså)


Tröööött

Ja, nu är jag helt slut! Har tränat som fan idag. Powerwalk i sammanlagt 110minuter och sen simning på det. Min kropp vill bara lägga sig ner och sova! Om vågen inte visar framgång, alltså nedgång, imorgon så vet jag helt ärligt inte vad jag ska ta mig till. Inte för att jag vill ge upp, det gör jag bara inte, men det är inte kul när jag inte ens har gått ner 0,1kg på fyra dagar!?!?! Ligger bara kvar på samma hela tiden. Jag fattar inteinteinte. Om det håller på så här så får jag väl kolla upp min ämnesomsättning. Har hört att den kan bli lägre om man äter p-piller, men dom studierna är inte helt klara än. Men jag antar att jag får ge det några fler veckor.. Men man blir ju så osugen på att vara hurtig, blä! :(


Torsdags meny

Frukost: Havregrynsgröt med blåbär, banan och soyamjölk (kl 09.00)
Mellanmål: Ett kokt ägg med salt
Lunch: Lax med sesamfrön och spenat
Mellanmål: Frukt
Middag: Soppa (har inte bestämmt vilken än)


Kunskap ger makt

  • 1. Motionera
    Motion är bra eftersom det förbränner kalorier, men regelbunden motion hjälper dig dessutom att tömma glykogenreserverna (musklernas lager av energi från kolhydrater) så att du får en jämnare blodsockernivå och upplever mindre risk att hungern tar över. Med tomma energiförråd kan du börja bränna kroppsfett.
  • 2. Ät hemmalagat
    Hemmalagad mat är mycket nyttigare än färdiglagad och halvfabrikat som nästan alltid innehåller socker. Ju oftare du äter mat som du lagat själv, desto bättre kontroll har du på sockerintaget. Socker skapar falsk hunger. Drick vatten och undvik söta drycker som sätter igång hungern.
  • 3. Ta det lugnt
    Stress förändrar ämnesomsättningen så att kroppen inte kan utvinna energi från kolhydrater och fett, som i stället lagras som bukfett och ökar kroppsvikten. Dessutom kan stress ”lura” hjärnans belöningssystem så att du äter mer för att må bättre, alltså tröstätning.
  • 4. Sov gott
    Brist på sömn förhindrar kroppen från att stabilisera blodsockernivån om natten. Forskning har visat att unga friska människor som sover för lite får en ämnesomsättning som är lika dålig som hos gamla människor och folk med diabetes.
  • 5. Lek sockerdetektiv
    Alla som försökt leka sockerdetektiv kan skriva under på att socker finns i många saker där man inte väntade sig det. Till exempel i hamburgaren, i salladsdressingen, i ketchupen och i kycklingen som har marinerats. Så det är inte endast synligt socker du ska leta efter om du vill undvika att blodsockret stiger under dagen och du får en kick av snabb energi som kroppen belönar dig med efter en dos socker. I stället för att följa hjärnans envisa tjat om sötsaker och sträcka dig efter en bit läcker mjölkchoklad gäller det att målmedvetet kasta dig över hallonen och selleristjälkarna – och därmed övervinna sötsuget.
  • 6. Ät grönt till mellanmål
    Det är bra att äta frukt som mellanmål, eftersom det gör att du får i dig bra vitaminer, men frukt innehåller även socker och en del frukt – till exempel vindruvor och bananer – väger tungt i kaloriräkningen. Byt i stället till grönsaker som dessutom är bra mellanmål och har ett mycket lägre kaloriinnehåll. Till exempel morötter, små blomkålsbuketter och körsbärstomater.

    De här tipsen kommer ifrån: http://iform.se/

    Jag följer punkt 1,2,4,5 väldigt noga. Men kanske går det segt för mig att gå ner i vikt för att jag är stressad över det. Men hur blir man av med det då?
    Jag tänker lägga mig på min spikmatta nu i alla fall och slappna av med ett tänt Voluspa-ljus. Älskar dom doftljusen!


Ledsen tjej

Jag fattar inte vad som är fel? Varför går jag inte ner i vikt? Jag äter mindre än vad jag gör av med varje dag. Det här är helt sjukt. Och jag vet att det inte är någon platå, för det brukar jag få runt 58kg. Det har aldrig tidigare varit svårt för mig att gå ner till 59kg ungefär. Varför är det det nu? Idag visade vågen exakt samma som innan. 61,7kg och det kan jag inte acceptera. Ska jag behöva leva som en anorektiker eller vad? Det känns som att det enda som har hänt är att mina bröst har försvunnit, fan vad misslyckat.


I <3 Träning

Idag har jag köpt nya löparskor, och det behövdes kan jag säga!! Synd bara att det är så dåligt väder, jag vill ut och springa ju.. men inte när det är helt grått och regnar. Älskar att springa på våren och sommaren, ner till havet och längsmed stranden.
Idag har jag letat fram två tränings-DVDer som jag hade hemma. Ska börja träna pilates imorgon. Glad tjej!

Och så var det det där med att inte träna allt för mycket på en gång så man tröttnar.. men just nu skiter jag i det! Jag tror nog jag har blivit träningsberoende. Men att vila upp sig mellan passen är jag noga med, det är ju då som kroppen bygger upp musklerna som man har tränat. Och jag behöver verkligen muskler!! Är alldeles dallrig känns det som. (Vad äckligt det lät, jaja)


Dagens 3nov

In: 970kcal (så ska det vara, bra!!)
Ut: 549kcal


Fin mage :)


Ånga

Nu har jag kommit hem från dagens träning! Känns underbart, och vad som är ännu bättre är att jag ångbastar efter varje gång jag har tränat. Min hy har blivit hur len som helst och jag har inga prickar/utslag i ansiktet. Fick komplimangen att min hu ser ut som en dockas! Som att få en spa-behandling efter varje träningspass! Kan det bli bättre?
I vilket fall som helst så är jag super sugen på att börja gymma, men jag vill inte göra det själv. Jag vill göra det med min pojke. Och han kanske kanske ska flytta tillbaks till Sverige ett tag och jobba här, så jag hoppas verkligen på det! Det hade varit helt perfekt.


Onsdags meny

Frukost: Havregrynsgröt med blåbär, banan och soyamjölk (kl 09.00)
Mellanmål: Smoothi på soyamjölk, hallon och banan (kl 10.30)
Lunch: Wokad tofu med grönsaker (kl 12.30)
Mellanmål: Frukt (kl 15.00)
Middag: Kycklingsoppa (kl 18.30)

Idag måste jag vekligen räkna maten innan jag äter den så att jag inte äter för mycket! Och så ska jag ju till simhallen och träna. ♥


Nu kör vi!

Sitter och dricker mitt citronvatten just nu, vaknade av någon anledning väldigt tidigt idag. Idag vägde jag 61,7kg, så det känns lite bättre idag.. hoppas att den trenden håller i sig! Ska ut på en liten morgonpromenad sen till min akupunkturbehandling. Jag är riktigt sugen på att träna, och det borde jag nog göra mer än vad jag gör nu.
Men först ska jag bara lyckas svälja ner mina vitamin-, probiotika- och kromtabletter.


Dagens 2nov

In: 1274kcal (för mycket!)
Ut: 233kcal

Jag hatar att jag har ätit för mycket idag, för just idag hade jag inte behövt göra det! Åh, nu går det inte bra för mig alltså!! Men imorgon blir det i alla fall träning!


Fy!

Jag hatar verkligen att känna mig ful. Det är få saker som är så jobbigt. Just nu sitter jag bara ner på en stol och tänker att jag vill vara smal smal smal. Jag vill ha större bröst, finare läppar, mindre hår på benen, längre hår på huvudet, renare hy i ansiktet, vitare tänder..
Ja, jag är nog helt enkelt utseendefixerad och det står jag för. Jag älskar när man känner sig snygg, det kan göra hela min dag!
När jag inte har gått ner i vikt eller har gått upp i vikt känner jag mig alltid ful och blir super deppig och otrevlig. Jag kan liksom inte känna något annat. Fy fan vad jag inte tycker om mig själv just nu!


Såhär vill jag att min mage ser ut nu!


Depp

Fan fan fan.
Just nu känns inget bra.
Jag känner mig som en tönt.
Jag saknar min pojke mycket mycket!
Jag känner mig fet.
Jag känner mig misslyckad.

Jag vill vara smal. Jag vill känna mig smal. Jag vill känna mig snygg.


Tisdags meny

Frukost: Havregrynsgröt med blåbär, banan och soyamjölk
Mellanmål: Smoothi på soyamjölk, jordgubbar och persika
Lunch: Lax med apesinsås och ärtpure
Mellanmål: Frukt
Middag: Grekisk sallad


Vad fan är felet!

Jag tror jag döööör! Eller nej, det gör jag ju inte.. men varför har jag gått upp yttligare 0,2kg?? Nu väger jag 62kg?? Vad är felet. Jag rör på mig varje dag, jag äter inte mer än 1000kcal, och om jag gör det så rör jag på mig ännu mer. Jag fattar ingenting??? Sämsta dagen på länge, alla dumma tankar kommer tillbaks. Jag är äcklig som tror att man kan äta normalt och var smal. Jag är äcklig som äter massa fett. Jag är äcklig som är fet. Fan nu blir jag ledsen. Jag vill ju bara att det ska bli bra?

Okej, planen nu är att fortsätta med detoxen veckan ut. Om det inte pekar neråt på vågen efter denhär veckan kommer jag att ta till andra metoder. Och det blir inga lagom metoder om man säger så. Jag vet att man inte bör svälta sig men just nu så struntar jag i det. Jag vill ner i vikt nu! INTE upp.

Fan.


Dagens 1nov

In: 883kcal
Ut: 684kcal

Idag har varit en bra dag! Hoppas att vågen kan visa det imorgon. Och ja, jag vet man ska inte väga sig varje dag men jag vill se att det går åt rätt håll så jag tänker göra det ändå!


Mål i framtien

Jag är väldigt känslig för socker, eller som det så fint heter jag är sockerberoende. Alltså får jag leva som en nykter alkoholist, fast med socker då. Om jag äter socker en dag så får jag automatiskt sug efter det nästa dag osv. Och det är inte bara lite så där ”hm jag vill ha lite godis”, utan jag blir riktigt deppig och lite aggressiv om jag inte får socker. Det har i vissa fall gått så långt att jag har ätit strössel direkt ur burken, skedat i mig glasyr till pepparkakor, till och med ätit rent socker i ren desperation.
Men nu för tiden så undviker jag socker så mycket jag kan, och har jag ätit mycket socker en dag så äter jag ordentligt med ”riktig” mat dagen efter. Det funkar, men det är tråkigt. Jag älskar nämligen att baka. Jag kan till exempel inte unna mig godis på helgerna för då ballar det ur direkt!

Därför funderade jag lite idag vad jag vill ha för mål när jag hade nått mitt viktmål. Och då kom jag fram till att när jag väger så mycket som jag vill väga och dessutom har stabiliserat vikten så vill jag kunna äta en cupcake på helgen. Det ska vara en som jag har bakat själv. För som en klok människa sa en gång; ”orkar man inte ens baka sitt eget godis så ska man nog inte äta godis över huvudtaget”. Det är ju trotts allt massa skit och super skumma tillsatser i lösgodis! Fy vad äckligt egentligen när jag tänker efter. BLÄ!
I alla fall, det hade varit underbart att kunna göra det och jag hoppas att det skulle funka. Men jag får ta och testa det när den dagen kommer. Det känns bra att ha mål som sträcker sig en bit in i framtiden!

Det kanske verkar som att jag är sugen på sötsaker nu i och med detta inlägg, men jag känner mig faktiskt fri från det suget och det är så skönt!


Attans!

Jag hade gått upp 0,4kg i helgen! Jävla alkohol, och jävla godis!! Aahhhhh!!! :O
Så, nu är det bra igen :)
Det värsta man kan göra när det går åt fel håll är att bli arg på dig själv och äta mer onyttigheter. Istället ska man peppa sig själv till att göra bättre ifrån sig nästa dag. Och glada nyheter, min pojke såg att jag hade gått ner i vikt, han sa att kändes när jan kramade mig. Gladtjej_91!

Idag har jag tagit en promenad på morgonen till min akupunkturbehandling. Sen har jag lagat god och nyttig mat. Dessutom har jag bakat cupcakes till min pappa som han ska ha med sig till jobbet. Fy vad drygt att baka något supergott och inte få smaka på resultatet! Men jag klarade det :)
Ikväll blir det simhallen för hela slanten. Hejaheja!!


Måndags meny

Såhär ser dagens meny ut

Frukost: Havregrynsgröt med bär
Mellanmål: Smoothie
Lunch: Ungsstekt kycklingfilé med tomater sallad och sötpotatis
Mellanmål: Frukt
Middag: Stekt portabello med quinoa, sallad och fetaost


RSS 2.0